Sundhedsgevinster fra helsekabiner

Behandling af muskel- og ledsmerter og andre behandlinger

Den Amerikanske læge A.M.Flickstein nævner i en artikel i "The Journal of the American Medical Association" en række terapeutiske effekter af infrarød behandling, og henviser til både amerikanske, japanske, kinesiske og europæiske undersøgelser.

(Research on far infrared rays by Dr Aron M. Flicksteing.pdf (engelsk)
Han nævner blandt andet:
  • lindring af muskelsmerter
  • lindring af stivhed i led
  • lindring af muskelkrampe
  • positiv effekt på leddegigt
  • smertebehandling
  • forbedringer af blodkredsløbet
  • hjælper med helbredelse af inflammatoriske infiltrationer, ødemer og ekssudater
  • gavnlig effekt ved sårheling
Smertebehandling

Infrarød varmebehandling øger blodcirkulationen og dermed iltforsyningen til beskadiget væv. Dette har indvirkning på for eksempel kroniske ledsmerter, muskelsmerter og sportsskader. Infrarød varmebehandling fremmer afslapning og komfort og har sund indflydelse på søvnkvalitet og stress.

Andre undersøgelser påviser også en væsentlig sænkning af for højt blodtryk, forbedring af blodets viskositet samt en sund påvirkning af hjertets funktioner.

Internationale undersøgelser har vist, at behandling af astma, bronkitis, forkølelse, influenza, bihulebetændelse og forstoppelse med FIR infrarød behandling har en gavnlig effekt. Behandlingen formindsker betændelse og hævelse, blandt andet af slimhinder.

Desuden bliver FIR infrarød behandling brugt til at modvirke solskoldning forårsaget af for meget ultraviolet bestråling, og forskningsresultater har vist, at FIR infrarød behandling har en positiv virkning på  skadelig indflydelse af elektromagnetiske kilder.

 

Vættab

Vægttab og slankende virkning

Den behagelige, dybdegående virkning af infrarød varmebehandling får mennesker til at svede meget ved relativt lave temperaturer.  Da det kræver energi at svede, kan man forbrænde op til 800 kalorier under en halv times behandling i den infrarøde kabine, uden at man udsætter kroppen for den belastning en løbetur på 10-15 km giver.  Visse forskere taler om, at infrarød varmebehandling øger stofskiftet, en effekt, som holder sig i lang tid efter behandlingen.  En temperatur på 42 °C  siges at være bedst, når målet er at tabe sig.

Se følgende link vedrørende vægttab i infrarød sauna på Oprah.com: Life Extension Technology and Tissue Regeneration, side 6